Haven

Haven er ved vores overtagelse i 2012 ikke særlig velholdt, og der står vand på arealer et pænt stykke fra huset, det ligner det er tunge maskiner, der har trykket jorden sammen.
Der er ikke indrettet ret meget andet end et bed og fuglehus udenfor køkkenvinduet. Der skal gang i en havefræser på det store jordrede område ud mod vejen og volden.
Det bliver spændende hvordan vi får indrettet haven og får tæmmet efeu og andre planter, så der bliver plads til alle vores ønsker og drømme.
Der skal blive plads til fint blomstrende planter, men der skal klart være mere plads til dyr, frugt og grønt.
Haven er pt. et lille skov område med høje nåletræer.
Bedene foran køkkenvinduet.
Baghaven hvor der er udsigt ud over markerne.
Vi har planer om at der skal lamper langs indkørslen, så man kan orientere sig lidt mere.
Men ellers er det meste af haven synlig idet man kommer ind på grunden, her skal der være plads til kaniner, høns, gæs og evt. andre dyr. Derudover også drivhus, frugthave og køkkenhave, men mon ikke der bliver plads til det meste uden problemer med en have omkring 5000 kvm.
Derudover skal der også være plads til bålsted, brændestak, huggeplads og med tiden også en jordkælder og værksted til Mathias.

Pr. marts 2015
Ser det sådan ud at vi har fået bygget drivhus, hønsehus og en staldbygning til dyrene. Der er blevet hegnet til køkkenhave og dyr.
Hele grunden er hegnet med eltråd for at holde ræven ude.
Vi har anlagt bålplads og har efterhånden fået 5 bistader.
Hønsegården er anlagt med frugttræer, så hønsene kan holde træerne fri for ukrudt og så kan træerne forhåbentlig efterhånden give en smule skygge i hønsegården.

3 thoughts on “Haven

 • februar 5, 2012 at 10:19 am
  Permalink

  Hvor lyder det spændende, jeg glæder mig til at følge udviklingen!
  Vi skulle også tæmme en del efeu da vi flyttede ind, det blev i første omgang til 2 trailerlæs med top på! Og man kunne nærmest ikke se vi havde været der!

  Didde

  Reply
 • februar 5, 2012 at 2:33 pm
  Permalink

  Det lyder som fast arbejde i længere tid

  Reply
 • februar 5, 2012 at 4:27 pm
  Permalink

  Ja det kommer det nok også til at være, både spændende og fast arbejde 🙂 Men vi tager det som det kommer. Lige nu er det jo ikke til at komme i jorden så der forspirer vi og fælder træ 🙂

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins