Da jeg var så heldig at få en stor pose æbler af nogle søde mennesker, blev jeg simpelthen nødt til at lave en portion æblemarmelade og en portion æblemos/grød til en gammeldaws Ævlekage.

Opskriften skal eftersigende være rigtig god til en omgang pandekager.

(2-4 glas)
1 kg syrlige æbler
650 g rørsukker
saft af ½ citron
1 flækket vaniljestang
4-5 spsk. calvados eller cognac, kan udskiftes med ekstra citronsaft

Skær æblerne i kvarte, og fjern kernehus og stilk. Æblerne skæres i mindre stykker 🙂

Kog æblerne, sukker, citronsaft og vaniljestang langsomt op. Lad det simre uden låg ca. 10 min. – evt. længere, hvis det virker tyndt. Rør calvados i. 3. Kom marmeladen på rene, skoldede glas, og luk glassene til. (Jeg undlod Calvados, da jeg ikke havde det i huset og brugte mere citronsaft og det smagte dejligt 🙂 )

Share
Æblemarmelade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins