I dag henter jeg semesterets sidste eksamensopgave (10-dage) og så er det pause i nogle uger.

Forhåbentlig er det et emne jeg kan skrive noget velformuleret om 🙂 Kryds lige nogle fingre for mig de kommende dage.

Men der er jo brug for lidt sødt i denne tid, eller var det hellere en slankekur?? Ja jeg ved snart ikke.

Men den anden dag faldt jeg over en opskrift hos thefoodclub, nemlig på æblesirup.

Den får i her, og det er noget jeg skal have lavet til sommer/efteråret når jeg har æbler (ikke fra egen have) men formentlig fra Frydenlund.

Æblesirup

Til et stort glas sirup:

7,5 dl. æblemost/saft
350 g. rørsukker
1 vanillestang

Det hele kommes i en gryde og simrer i cirka 2-2,5 time. Det skal kun simre og ikke koge! Husk at røre i det ind imellem. Hvis der bruges hjemmepresset most kommer der en del urenheder på toppen, som skal skummes væk.
Når det er blevet gyldent, tykt og skønt kommes det på rene glas og opbevares på køl.

Share
Æblesirup
Tagged on:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins