Da vi her hos os bruger racehøns (hovedsagligt La Bresse) til produktionen af kyllinger til slagt ville vi gøre således at hønsene(mindre slagte størrelse) kunne bruges som æglæggere også til spiseæg, der kunne købes af kunder og yderligere hanerne til slagt. På den måde kunne hele produktionen give mening.

Det har pt. Fået et tilbageslag.

På vores facebook side skrev vi følgende i går:

Så er der (dårligt) nyt i æggetest cirkuset.

Det resultat vi fik først var for sokkeprøverne, som tester for om der reelt er en salmonella infektion i hønsene som så bliver udskilt via deres afføring. Den var NEGATIV, Altså ingen salmonella.

Idag har vi så fået svar fra hanernes blodprøver og her er der fundet antistoffer imod salmonella.

Hvilket betyder at vores høns er “mistænkt” for at have salmonella.

Men det betyder højst sandsynligt blot at der har været salmonella, der har banket på hønenes immunsystem og de så selv har nedkæmpet det. (Iflg. Dyrlægen)

Så nu skal Fødevarestyrelsen igen ud og tage en sokkeprøve. ( som de jo lige har taget).

For at afgøre om mistanken kan ophæves.

Vi kommer igen til at betale dem for den tid de bruger på det.

De har først tid den 27/12 så vi bliver nok nødt til at smide en masse æg i skraldespanden, for der er nok grænser for hvor mange vi selv kan spise, indtil de har været forbi og forhåbentlig frikender vores høns.

Det skal også lige bemærkes at disse antistofprøver ikke længere tages i de store konsumægsbesætninger, da de hos udegående høns rigtig ofte viser forhøjede antistoffer.

Så her nøjes man med sokkeprøver.

Julen 2017 skal nok komme, men vi havde håbet på en “julegave” i form af en åbning for salg af æg allerede nu.

Share
Æggesalg
Tagged on:             

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2018 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins