And og gås kan tilberedes på mange måder.

En måde er som man gør til jul, altså at langtidsstege hele dyret ved svag varme så det hele bliver gennemstegt og mørt. Men and og gås kan selvfølgelig også spises på andre tider af året end til jul.

En anden måde er at partere fuglen og tilbede hver udskæring på den mest optimale måde. Med and og gås er det ifølge os lækrest, at rosastege brystet og confitere lår og vinger. Skroget kan bruges til at koge en lækker fond på.

Dansk landeandebryst
Andebrystet ridses og gnides med salt og peber, så lægges det på en KOLD pande uden fedtstof, dernæst tændes der op for middel varme. Stille og roligt vil fedtet smelte fra og brystet vendes et par gange indtil det føles som at trykke på næsetippen, så er det medium stegt. Har det taget 10 min at stege brystet skal det hvile minimum i 5 min. 

Kartofler skæres i både og koges i saltet vand, indtil de er næsten møre, så hældes vandet fra og de lægges i et fad sammen med løg, timian og hvidløg og ikke mindst 2-3 spsk. Ande- eller gåsefedt.
Nu skal fadet have indtil det hele er gyldent og lækkert. Imens kødet hviler koges panden af med soya og ribsgele, dette giver en fin og nem pandesauce.

img_6227 img_6242 img_6245 img_6249

Share
Andebryst
Tagged on:             

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins