Vi slagtede for nogen tid siden vores 2 flotte araucana haner, da de sørgede for morgenvækning hver time fra ca kl 3 hver morgen. Vores vante hane galer ca kl 7 hver morgen hvilket er helt i orden.

Araucana haner er faktisk rigtig gode slagte dyr, server god saft og smag når de er ca 6 måneder. De vejede ca 1,4 kg udtaget, hvilket også er ganske godt eftersom de så små ud.

Hanen blev lavet på ovnens rotisseri.
Det gør at den bliver stegt jævnt over det hele og skindet bliver godt over det hele. Da fuglen roteres jævnt og ikke kommer til at ligge i egen saft.
Tilberedningen sørger også for at kødet ikke bliver tørt og kedeligt.

Det er bare godt med sådan et rotisseri og dejligt at det ikke er ude i weberen men inde i det lune køkken.

Kyllingen serveredes med risotto.

20131121-091623.jpg

20131121-091635.jpg

For mig at se er kylling af denne kaliber festmad. Det er det når det ikke er tørt kød og smager godt. Håber der er flere der kunne bakke op om bedre forhold for dyrene der bruges til slagt.

Share
Araucana hane på rotisseri
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins