Jeg holder rigtig meget af at spise bagte kastanjer, når man nu kan få dem i butikkerne.

Det er super let og smager dejligt, bedre kan det vel ikke blive. De kan spises som forret eller en slags dessert.

Det minder mig så meget om min barndom, så bliver helt nostalgisk.

Vi skal helt sikkert også have et ægte kastanje, og forhåbentlig vil det give os nogle lækre kastanjer 🙂

Jeg ved det kan lade sig gøre i DK, det husker jeg fra besøg hos min veninde Mia, som havde et i haven 🙂

Forret/dessert til 4/2 (afhængig af hvor glad man er for dem)

  • 500 g friske spisekastanje
  • 150 g groft salt (ca. 1½ dl)
  • 100 g blødt smør
  • ¼ tsk groft salt
  • Tilbehør
  • havsalt , fx maldon
  • Bagetid: Ca. 25 min. ved 225°.

Skær – i toppen af hver kastanje – et stort kryds i skallen. Fordel saltet i et ovnfast fad med ca. 1 cm dyb salt. Stil kastanjerne i saltet, med krydset opad og bag dem midt i ovnen. Bag yderligere ca. 5 min., hvis kastanjerne ønskes helt bløde.

Server de varme kastanjer med smør og salt 🙂

 

Share
Bagte kastanjer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins