Da vi den anden dag i Rema1000 valgte at købe en masse forskellige bønner, måtte det udnyttes.
Da jeg havde valgt at opbløde black-eye bean, kikærter og pintobønner besluttede jeg at der skulle laves en form for fars til frikadeller af Black-eye, og en hummus af de to andre bønnetyper.
Da jeg faldt over denne opskrift var det jo oplagt.
Frikadeller:
Først iblødsættes black-eye bønner i 8-12 timer, de renses herefter og tjekkes efter for eventuelle dårlige.
Herefter sættes de over og koges i ca. 35 minutter, følg evt. anvisning på posen, jeg tilføjede kogevandet salt, et løg og 2 fed hvidløg.
Efter endt kogning, kom jeg følgende i en minihakker, da jeg ikke ejer en foodprocessor:
ca. 300 g. kogte bønner
1 løg
3 fed hvidløg
2 tørrede piri-piri chili
1 tsk spidskommen
1 tsk korianderfrø
1 tsk gurkemeje
Olivenolie (lidt i farsen og til panden)
Salt og peber
1 håndfuld grove havregryn
Farsen formes til et passende antal mindre frikadeller, 9 for mit vedkommende, som steges på en pande i olie ved lav varme. De skal have ca. 3-4 minutter på hver side. Til de er gyldne og sprøde.
Det er bestemt ikke sidste gang jeg bruger disser bønner, måske bliver det i en salat næste gang, de smager nemlig rigtig rigtig godt.
