Da vi den anden dag i Rema1000 valgte at købe en masse forskellige bønner, måtte det udnyttes.

Da jeg havde valgt at opbløde black-eye bean, kikærter og pintobønner besluttede jeg at der skulle laves en form for fars til frikadeller af Black-eye, og en hummus af de to andre bønnetyper.

Da jeg faldt over denne opskrift var det jo oplagt.

Frikadeller:

Først iblødsættes black-eye bønner i 8-12 timer, de renses herefter og tjekkes efter for eventuelle dårlige.

Herefter sættes de over og koges i ca. 35 minutter, følg evt. anvisning på posen, jeg tilføjede kogevandet salt, et løg og 2 fed hvidløg.

Efter endt kogning, kom jeg følgende i en minihakker, da jeg ikke ejer en foodprocessor:

ca. 300 g. kogte bønner

1 løg

3 fed hvidløg

2 tørrede piri-piri chili

1 tsk spidskommen

1 tsk korianderfrø

1 tsk gurkemeje

Olivenolie (lidt i farsen og til panden)

Salt og peber

1 håndfuld grove havregryn

Farsen formes til et passende antal mindre frikadeller, 9 for mit vedkommende, som steges på en pande i olie ved lav varme. De skal have ca. 3-4 minutter på hver side. Til de er gyldne og sprøde.

Det er bestemt ikke sidste gang jeg bruger disser bønner, måske bliver det i en salat næste gang, de smager nemlig rigtig rigtig godt.

Share
Black-Eye Bean frikadeller
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins