I går havde jeg købt ind til suppe, men det blev ikke mig der lavede den 😀

Endnu engang stod Mathias for en lækker suppe, den tager udgangspunkt i denne.

Den blev dog korrigeret en smule, den fik et strejf af porre, citronskal, rosmarin og tern fra et saltet svinelår.

Det skal du bruge:

  • 1 blender
  • 2 løg
  • 1 porre
  • 1 blomkål
  • 1 spsk smør
  • 2 dl fløde
  • 1 citron
  • Rosmarin
  • tern af saltet svin evt, bacon.

1. Hak løg, porre og blomkål

2. Smelt smørret i en gryde, uden at det tager farve, og tilsæt løg, porre og blomkål. Krydr med en smule salt, det vil hjælpe med at trække væsken ud af blomkålen

3. Sæt låg på og skru ned på halvt blus. Nu skal blomkålen dampes mør.

4. Dæk den møre blomkål medfløde og bring den i kog (Men den må ikke koges for meget, da den så kommer til at smage af prut).

5. Skru ned for varmen og læg låg på. Så skal det simre, indtil det bliver mørt.

6. Riv en smule citronskal direkte ned i gryden. Den dejlige syre fra citronen knækker fedmen i blomkål og mælk.

7. Blend suppen helt glat og smag den til med salt og peber.

Det kan med fordel serveres med grillet brød og revet parmasan, ristede skinketern, rosmarin eller pesto på toppen (af suppen).

Det smager himmelsk, især hvis man også husker noget olivenolie på toppen.

Share
Blomkålssuppe m.m.
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins