Mathias har lige serveret en lækker blomkålssuppe, som havde udgangspunkt i Bo Bechs “Kokkeskole” -den er helt sikkert at anbefale, så her kommer den fra mig til jer 🙂

Det skal du bruge:

  • 1 blender
  • 1  løg
  • 1 blomkål
  • 1 spsk smør
  • 5 dl sødmælk
  • 1 citron

1. Hak løg og blomkål

2. Smelt smørret i en gryde, uden at det tager farve, og tilsæt løg og blomkål. Krydr med en smule salt, det vil hjælpe med at trække væsken ud af blomkålen

3. Sæt låg på og skru ned på halvt blus. Nu skal blomkålen dampes mør.

4. Dæk den møre blomkål med sødmælk og bring den i kog (Men den må ikke koges for meget, da den så kommer til at smage af prut).

5. Skru ned for varmen og læg låg på. Så skal det simre, indtil det bliver mørt.

6. Riv en smule citronskal direkte ned i gryden. Den dejlige syre fra citronen knækker fedmen i blomkål og mælk.

7. Blend suppen helt glat og smag den til med salt og peber.

Det kan med fordel serveres med grillet brød og revet parmasan eller pesto på toppen (af suppen).

Share
Blomkålsuppe

One thought on “Blomkålsuppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins