Da vi søndag skulle have spisende gæster, og jeg mandag skulle have besøg af en sød veninde havde jeg besluttet mig for at slå to fluer med et smæk. Der skulle laves en god og saftig kage, med en sæsonbetonet frugt.

Da jeg havde svedt ud at der i den først tænkte opskrift skulle marcipan måtte planen jo ændres og det hurtigt 🙂

Jeg besluttede mig for en mere sandkage-agtig udgave.

Til en mindre bradepande (ca. 30 muffins) skal der bruges:

200 g blødt smør
400 g rørsukker
4 store æg
250 g hvedemel
60 g hakkede mandler
15-20 små eller 5-7 større blommer

Perlesukker

Start dagen med at skære blommerne ud i både og vend dem derefter i en smule rørsukker, så væden kan trække lidt ud af blommerne. De stilles i køleskab mindst et par timer. Det bløde smør og sukker røres godt sammen, og herefter tilsættes æggene et ad gangen, det næsten tilsættes ikke før det forrige har sat sig helt, da dejen ellers meget vel kan skille.

Nu tilsættes mel og finthakkede mandler og det hele blandes til en god og ensartet, glat og homogenmasse. Blommesaften der er trukket ud af blommerne tilsættes nu, så der er blommesmag og saft i hele kagen .

Herefter tilsætter man blommerne(der er skåret i store tern) til dejen og sørger for at de er jævnt fordelt i hele massen, så alle får en del af blommerne.

Herefter kommes dejen i en form der er foret med bagepapir, med mindre man er helt sikker på at det er en slip-let/teflon overflade så det ikke hænger i. Inden kagen sættes i ovnen drysses den med perlesukker, da det vil give en ekstra sprød og sød overflade på kagen.

Kagen kommes i en forvarmet ovn ved 200 grader og skal nu bages i ca. 30-35 minutter. (er det muffins bør de ikke få mere end ca. 15-20 minutter). Kagen skal være gylden og sprød på toppen.

Man kan med fordel servere creme fraiche, is eller flødeskum til kagen, men den står nu også godt til en god kop kaffe eller et stort krus te.

Share
Blommekage
Tagged on:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins