Jeg har tidligere skrevet om blommekompot, denne er dog til det salte køkken modsat den tidligere

Da jeg jo høstede første hold blommer, besluttede jeg at det hele ikke skulle være til marmelade.

Der kunne med fordel laves en kompot så vi havde noget til nogle af efterårets kødretter.

Dog er der begrænset holdbarhed på, opskriften i Meyers Almanak siger 30-40 dage i uåbnet tilstand, åben ca. 15-20 dage.

Det er heller ikke særlig meget sukker, der benyttes i opskriften.

Jeg ændrede opskriften en anelse og brugte flere blommer end anbefalet, der blev benyttet 1200 g blommer, men jeg benyttede kun resten af ingredienserne x 3

Ingredienser:

300 g blommer

50 g sukker

1 stjerneanis

5 korianderfrø

5 fennikelfrø

5 peberkorn

havsalt

½ dl eddike (gerne sherry)

Fremgangsmåde:

Blommerne vaskes og udstenes – alle sammen.

Blommerne skæres i grove tern.

Løgene pilles og snittes i fine tern.

Sukker karamelliseres i en gryde – det vil sige at det skal smelte til lysebrun karamel.

Tilsæt de fintsnittede løg og krydderier.

Drys samtidig lidt salt så løgene smider lidt væske.

Det gøres altså for at undgå at karamellen brænder på.

Når løgene er blevet bløde, tilsættes eddike og blommestykker.

Kompotten skal nu koge igennem i ca. 10 -20 minutter, det skal blive en tæt kompot.

Man kan spise kompotten med det samme (let afkølet) eller man kan komme den på rene sylteglas og herefter opbevare dem i køleskab.

Share
Blommekompot
Tagged on:     

3 thoughts on “Blommekompot

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins