Da vi flyttede ind i huset kunne vi se der var et blommetræ, og vi var derfor spændte på hvor meget der kom på træet i år 🙂

Der er faktisk kommet pænt mange, den anden dag besluttede jeg at bjærge en hel del, og det blev til 3,6 kg blommer.

Der er adskillige tilbage på træet som er modne så jeg skal nok snart igang igen.

Ingredienser til alm portion:(jeg lavede en portion af 2,5 kg)

1 kg blommer

½ kg sukker

vanillesukker(eller vanillestang)

Reven citronskal fra ½ citron (øko)

saft fra ½ citron

Spiritus eller atamon til at skylle glassene med

Stjerneanis

Fremgangsmåde:

Blommerne vaskes, tørres og udstenes.

Blommer, sukker og vanille kommes i en gryde og bringes i kog.

Det skal koges til blommerne er møre, man kan vælge at purere blommerne i en blender, jeg lod det være let udkogte blommestykker.

Man koger det hele til man synes det har en passende konsistens, hvis man kunne tænke sig en mere krydret smag kan man med fordel tilsætte stjerneanis, det synes jeg rigtig godt om.

I den sidste koge tid tilsættes citronsaft og skal.

Marmeladen fyldes på rene glas og lukkes til.

De skal nu køle af før end de kommes i køleskabet.

Man kunne evt. henkoge marmeladen, men man har nået at spise dem inden de er blevet dårlige.

Marmeladen kan bruges til morgenmad, på nybagte boller eller også kan man bruge den i kager m.m

Share
Blommemarmelade
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins