Da jeg var ude og plukke æbler i lørdags kom der heldigvis også en bakke blomme med hjem.
Det hører sig efteråret til:)
Jeg siger heldigvis fordi jeg ikke fik bagt med vores egne blommer og det måtte der jo til. Der kunne med fordel komme noget på frys og andet kunne blive spist til aftenteen i mandags efter hundetræning.
De er klart anbefalingsværdige synes jeg.

Jeg har tidligere skrevet om en blommekage, denne minder meget om.

Ingredienser til 28-30 muffins:
200 g smør
400 g rørsukker
4 store æg
300 g hvedemel
50 g mandler eller valnødder finthakkede
100 g marcipan i små stykker
15 store blommer

Fremgangsmåde:
Smøres blødes op og røres derefter med sukkeret.
Tilsæt æggene 1 ad gangen, da dejen ellers kan skille.
Tilsæt nu mel, mandler og se finthakkede nødder og rør dejen grundigt sammen.
Den skal være glad og homogen.
Herefter skæres blommerne ud i store tern og de blandes i dejen.
Kom dejen i muffinsformene ca 24-30.
Muffins sættes nu i ovnen og bager ved 200 grader i ca 15-20 minutter, de skal være helt gyldne og sprøde på toppen.
Afkøles let inden spisning 🙂

De smager godt og er ikke for søde, blommer kan selvfølgelig variere i sødme, men dem jeg brugte var sveske blommer og havde god sødme.

20120924-214144.jpg

Share
Blommemuffins
Tagged on:     

2 thoughts on “Blommemuffins

  • september 26, 2012 at 5:58 pm
    Permalink

    lyder super lækre 😉 vil straks prøve din opskrift.. hilsen gitte marie

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins