Brændenælde suppe er virkelig lækkert og især fordi de er så unge og sprøde i en periode hvor der ikke er særlig meget andet frisk og lækkert grønt (dog har vi mange krydderurter og mange er endda i blomst).

Til 4 mindre portioner (eller 2 til hovedret):

150 g (1/2 liter) unge skud eller topskud og blade af brændenælde – husk at komme vand på dem og rense dem MEGET godt
1 stort finthakket løg
Hvidløg eller ramsløg
Et par kartofler
1 l vand
2 bouillon terninger alternativt kan du også bruge en lækker fiskefond som jeg.
Fremgangsmåde:
Pil de små blade af stænglerne – det er bladene du skal bruge.
Hak brændenælderne fint – husk det brænder godt.
Hak løget fint.
Kom evt. også et lille finthakket fed hvidløg i – eller ramsløg du finder i skoven.
Brændenælde blandes med det finthakkede løg og svitses i olien.
Hvis suppen skal fylde lidt mere, kan du komme et par kartofler i tynde skiver i.
Vand og bouillon terningerne hældes over blandingen.
Suppen koges i ca. 10 minutter – og har godt af at simre længere.

Jeg havde skåret tynde skiver at kartofler i og serverede ikke brød til omend det ville være lækkert.
Mine svigerforældre havde aldrig prøvet det før, men virkede bestemt begejstrede.
IMG_6127

Share
Brændenælde suppe
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins