I går lavede Mathias den lækreste ret, med kalvebrisler, Amerikansk oksemørbrad og en frisk salat m. bla. blomkål, citronskal, fennikel, løg og hvidløg som nogle af ingredienserne. Jeg ved ikke hvorfor om det var pga. hyggeligt samvær med mine forældre og Mathias, men jeg fik desværre ikke taget billeder af den lækre ret. Derfor kræver det selvfølgelig at vi laver en ny omgang på et senere tidspunkt.

Men her er lidt om hvad en brissel er:
En brissel er en kirtel hos pattedyr. Kirtlen kaldes også thymus og  sidder bag den øverste del af brystbenet.
Kirtelens funktion er at danne T-lymfocytterne (en slags hvide blodlegemer) som er en del ungdyrenes immunforsvaret. Funktionen aftager når dyrene bliver større.

Brisler kan spises og er meget møre med en delikat smag. Kalvebrisler skulle være de mest udsøgte. Desuden er brisler en af de få animalske fødevarer, som indeholder C-vitaminer.

Men de bliver meget mindre og lækre sprøde når de bliver stegt 🙂
Det er bare for at sige til jer andre derude, indmad er ikke gift, men kan blive rigtig lækkert ved den korrekte tilberedning, men det er formentlig noget du skal bestille hos din slagter og ikke noget du kan forvente at finde i køledisken.

Share
Brisler – en overset spise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins