Da vi skulle have besøg af 2 af nevøerne valgte jeg at der skulle bages lidt lækkert 🙂

Valget faldt på Meyers Chokoboller fra Meyers Bageri.

Det var et godt valg for de blev vel modtaget af Mathias og nevøerne, Lucas og Malthe.

Det skal du bruge til ca. 20 stk.

5 dl koldt vand

10 g gær

10 g salt

100 g grahamsmel

500 g hvedemel

200 g grofthakket mørk chokolade

Desuden min. 20 stk muffinsforme (evt. i silikone).

Fremgangsmåden:

Hæld koldt vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, grahamsmel og hvedemel, og ælt dejen godt i ca. 10 minutter. Tilsæt til sidst den hakkede chokolade, og ælt den forsigtigt ind i dejen.
Kom dejen i en plastikskål smurt med koldpresset rapsolie, dæk den med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i 6 timer (det kan godt gå at den står længere på køl).

Vend forsigtigt dejen ud på et melet bord, og tril den til en lang pølse, som deles i 20 stykker. Kom dejen i muffinforme, og lad den hæve til kanten – det tager ca. 2 timer. Du kan også forme dejen til almindelige boller og sætte dem på en bageplade med bagepapir.

Bag chokoladebollerne ved 220 grader i ca. 12-15 minutter, og afkøl dem på en bagerist.

De er rigtig gode og smagfulde, og man de er dejlige og søde på trods af derikke er sukker eller fedtstof i dejen, den mørke chokolade kompenserer godt. Bollerne er gode uden smør, men de bliver endnu mere lækre med et lag smør på.

Share
Chokoboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins