Den anden dag hvor jeg jo var så heldig at få en pakke med Odense Marcipan produkter, så måtte det jo udnyttes.

Og jeg havde jo lavet kondenseret mælk, så der måtte jo laves is, for is på kondenseret mælk, synes jeg faktisk rigtig godt om, da den ikke er så fed i det.

Det skulle da være en chokoladeis, og det skulle være med mørk chokolade, det må blive til en med hvidchokolade en anden gang.

Faktisk har jeg siden jeg var barn, ikke rigtig brudt mig om chokoladeis, men det har ofte skyldtes at det er en for sød og mærkelig smag, jeg brugte en 55 % chokolade fra Odense Marcipan.

Jeg faldt over en opskrift hos Klidmoster,det er den jeg har taget udgangspunkt i, den er dog blevet modificeret en anelse.

Jeg brugte nemlig ikke 4 men 5 ingredienser.

1 ds(200 g) kondenseret mælk
100 g mørk chokolade
1,5 dl fløde
1 dl mælk
2 dl kogende vand

Chokoladen smeltes og den kondenserede mælk røres i.

Det skal blandes helt.

Det kogende vand tilsættes, mælk og fløde tilsættes.

Det skal køles af inden det hældes i ismaskinen.

Lad den nu køre ca. 45 minutter på maskinen og kom den i en bøtte og stil den i fryseren.

Minimum 2 timer på frys vil jeg anbefale, men gerne mere.

Den er lige til at kugle op og den er lækker intens og cremet.

Den er hverken for fed eller for mager, den er til min smag helt perfekt.

Så jeg takker for opskriften 🙂

God lørdag til alle.

Jeg ser frem til en hyggelig aften med kvindeligt selskab.

20130223-092653.jpg

Share
Chokoladeis på kondenseret mælk
Tagged on:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins