Da vi skulle have gæster i går måtte der lidt bagværk på bordet og undskyldningen var der, da vejret har været ret vådt HELE dagen og det er kun godt for en ting og det er vores lille sø.

Kagen skulle Trods regnen være lidt sommerlig og derfor citronkage og tidligere har jeg brugt Morten Heibergs opskrift. Denne blev derfor benyttet igen.

Ingredienser til bunden:
125 g smør
75 g rørsukker
155 g hvedemel

Ingredienser til fyldet:
4 æg
250 g rørsukker
1/2 dl citronsaft
Fint revet citronskal fra 1/2 citron
30 g mel
1 lille tsk bagepulver.

Tænd ovnen på 180g.

Pisk smør og sukker godt sammen så det bliver luftigt.
Vend melet i.
Kom dejen i en form foret med bagepapir og pres den flad hele vejen rundt.
Bages midt i ovnen i ca 20 min.
href=”http://etlivpaalandet.files.wordpress.com/2012/06/20120624-214305.jpg”>20120624-214305.jpg

Tag den ud af ovnen og lad den køle lidt af indtil fyldet kommes på.

Pisk æg og sukker sammen i ca 2min.
Vend herefter citronsaft og skal i
Sigt mel og bagepulver i massen og pisk det sammen.
Fordel fyldet over bunden.

Bag det hele i 20-30 min indtil den er godt gylden og stik i den og tjek om der sidder noget på strikkepind el evt kødnål.

Afkøl kagen inden servering og sigt flormelis over.
Skær kagen i firkanter.
Det er et lækkert alternativ til citronmåne.

20120624-214240.jpg

20120624-214230.jpg

<a

Share
Citron kage
Tagged on:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins