Her følger en gennemgang af hvordan man laver confiterede andelår og vinger.
Gnid lår og vinger godt ind i salt og krydderier, her brugte vi laurbærblade, stjerneanis, sort peber og korrianderfrø. Bruger man friske krydderurter er det MEGET vigtigt, at der intet jord er på.
Nu stilles de på køl i 1-2 døgn. Herefter børstes krydderierne af og de lægges i en gryde dækket med andefedt. Her skal de stå og små boble lige under kogepunktet. Efter ca. 3 timer er de møre som smør, og nu kan man enten hælde dem i et tætsluttende glas og dække dem med fedt. Her kan de holde i minimum 14 dage. Hvis de skal bruges med det samme, steger man dem sprøde i ovnen i 5-10 min. (denne proces skal man ikke snyde sig selv for hvis de dækkes af fedt).
Vi serverede dem i en wokret med nudler, vinterporre, grønkål og cashewnødder. Men de er også meget lækre i en salat.
