I går havde jeg venindebesøg og det var rigtig hyggeligt.
Jeg skulle lave en dessert men det gik ikke som ventet, dog betød det ingenting andet end at det blev ændret i navnet for opskriften.
der skal også bruges makroner.

Dessert
6 personer
Rabarberkompot
500 g rabarber
150 g rørsukker
½ stang vanille
Skal og saft af ½ citron
Skær top og bund af rabarberstænglerne, skyl dem og skær dem i 2-3 cm lange stykker. De skæres så de bliver let skrå det ser pænest ud til anretningen.
Vend rabarberstykkerne med sukker, vanille, revet citronskal og -saft. Kom dem i et ildfast fad og bag dem i ovnen ved 150 grader i 20-25 minutter.
Køl den bagte rabarber, hvorefter den er klar til at blive anrettet i suppen.
Brug saften, som rabarberne har smidt, i friskostcremen.

Friskostcreme
3 æggeblommer (økologiske eller pasteuriserede)
100 g friskost
1 dl piskefløde
50 g flormelis
½ stang vanille
Rabarbersaft

Rør friskost op med fløde og rabarbersaft.
Pisk æggeblommer med flormelis og vanille til en hvid cremet konsistens (æggesnaps).
Vend friskostmassen og æggesnapsen sammen til en homogen koldskålslignende masse 🙂

Suppen hældes op i tallerknerne, rabarberne placeres så godt som muligt i suppen og derefter smuldres 2-3 makroner over suppe og rabarber.
Velbekomme

20120528-073513.jpg

Share
Dessert med rabarber kompot
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins