Jeg har desværre ikke egne billeder af svampen, men den er helt sikkert anbefalelsesværdig.

Men i kan se billeder her

Jeg er blevet meget overrasket over denne svamp.

Vi kom en god portion i et glas sidste sæson og kom en hel del salt sammen med(mere udførligt nedenfor), og da vi den anden dag alligevel skulle i det skab, tænkte vi “Hvorfor ikke prøve dem”.

Det var bare overraskende godt. Vi gjorde det ud fra den østeuropæiske måde.

Svampene skæres i mindre skiver og lægges lagvis med groft køkkensalt.

Man skal øverst slutte med et lag salt.

De første par dage skal der være et let pres på de øverste svampe (evt. en håndfuld småsten i nogle plastikposer).

Det gøres indtil den væske der kommer fra svampene dækker de øverste.

Så lukkes klasses/krukken tæt og de skal nu stå i hvert fald et par uger.

Inden brug skal man afsalte svampene, det gøres i rent og koldt vand i et par timer.

Svampene kan nu bruges.

Vi “tilberedte” dem fint hakket, med finthakkede løg og rørt med cremefraiche.

Det mindede for os meget om stenbiderrogn.

Hvis ikke man benytter ovenstående fremgangsmåde er de meget skarpt smagende.

20121017-104052.jpg
På billedet ligger svampene i vand.

Share
Dunet Mælkehat (svamp)
Tagged on:

2 thoughts on “Dunet Mælkehat (svamp)

  • oktober 17, 2012 at 3:45 pm
    Permalink

    Spændende! Jeg fik af vide på en svampetur at alle mælkehatte og skørhatte er spiselige når de ikke er bitre, men at man kan udvande dem, måske er det på denne måde han mente. Jeg holder mig nu til dunet mælkehat hvis jeg finder dem, ikke noget med at eksperimentere med svampe 🙂

    Reply
    • oktober 17, 2012 at 3:49 pm
      Permalink

      Det kan du roligt ellers så skriv endelig til mig eller Mathias 🙂

      Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins