Jeg har det med at eksperimentere med krydderierne der skal i min lasagne, men denne blev rigtig god på trods af det 🙂

Der blev brugt:

600 g hakketoksekød

4 blegselleri stænger

3 store gulerødder

3 medium store løg

3/4 fed hvidløg

1 dåse tomatpure

1 dåse hakkede tomater

 

Bechamel:

50 g smør

50 g hvedemel

mælk i passende mængde

muskatnød

salt

peber

 

Ost

Lasagneplader eller hvidkålsblade

Fremgangsmåden:

Jeg startede med at arrangere Kitchenaid’en med kødhakkeren og gik derefter igang, efter at kødet var  skåret i passende stykker. Det gik som en leg. Det er bonus selv at kunne hakke sit kød, da man på den måde er sikker på der ikke er dannet en hel masse bakterier, som der ofte er på forhakket kød fra supermarkedet.

Jeg hakkede løg og hvidløg og gjorde dem bløde i en stor gryde, hvorefter jeg kom det hakkede kød i lidt efter lidt, derefter tilsatte jeg stødt koriander(frø), stødt spidskommen og garam marsala. En god stor portion af det skal der i, det giver en god krydret bund.

Herefter skærer man blegselleri og gulerødderne i passende stykker, som herefter blancheres i lidt vand inden de kommes i blandingen med kødet.

Tomatpureen og de hakkede tomater blandes i kød og grøntblandingen. Her kan man også vælge at komme lidt bønner(f.eks. Kidney) hvis man har en rest der skal bruges. Den skal nu lige have et kort opkog, hvorefter man lader den stå og vente, mens man laver bechamelsaucen.

Smørret smeltes i en gryde, herefter blandes melet i og det røres sammen til en melbolle. Herefter spædes der til med mælk lidt efter lidt, så det ikke bliver en klumpet masse, men en lind sauce. Nu kommes der muskatnød, salt og peber i. Saucen skal nu have et opkog og derefter væk fra varmen så den ikke brænder på.

Nu skal man igang med at lægge lasagnen sammen.

Jeg starter først med et lag kød, dernæst et lag sauce og så pladerne. Sådan bliver man ved indtil der ikke er mere kød og sauce. Og der afsluttes på toppen med en god(for mig mild ost). Herefter sættes lasagnen i ovnen med folie over så den ikke bliver brændt på, det er nemlig rigtig vigtig at lasagnepladerne/kålen bliver ordentlig møre, ellers er det en tam fornøjelse at spise lasagne. Jeg gør således i de første 60 min. er der staniol/folie over lasagne og den bages på 200 grader, herefter får lasagnen ca. 225 grader i ca. 10-15 minutter afhængig af ovnen og om den står på grill, da vil den få mindre.

 

Velbekommen

Share
En god lasagne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins