Jeg har ikke tidligere set filmen En verden udenfor(The Shawshank Redemption), men det er da synd for jeg synes mægtig godt om filmen.

Dette er hvad filmen går på: I 1946 bliver bankmanden Andy Dufresne (Tim Robbins) dømt for dobbelt mord, selv om han stædigt nægter sig skyldig. Han bliver idømt livsvarigt fængsel i The Shawshank – et statsfængsel i Maine, hvor han møder den anden livstidsfange Ellis “Red” Rødding (Morgan Freeman). Denne film handler om brutalitet, men også om et meget stærkt venskab.
Filmen er baseret på en roman af Steven King, som med “Den Grønne mMil” har vist, at han kan skrive andet end skrækhistorier.

Jeg vil klart anbefale jer derude at se den. Jeg kan sagtens forstå den ligger i toppen på IMDB’s liste over bedste film. Smuk og skræmmende på samme tid.

Share
En verden udenfor

2 thoughts on “En verden udenfor

 • juli 30, 2011 at 11:07 am
  Permalink

  Tit går man til en film eller en bog med store forventninger – hvorfor ellers gå i gang med det? Nogle gange bliver forventningerne opfyldte, andre gange går man skuffet derfra.

  Men der er noget helt særligt over at opdage noget, som man slet ikke vidste var der. Det giver tit de mest overrumplende oplevelser.

  Jeg er selv begejstret for Livet udenfor, der afgjort er en af de bedste King-filmatiseringer. Bogen er også udemærket, men jeg synes faktisk at filmen er bedre.

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins