Vi havde et fint græskar i haven, som skulle til at bruges og hvorfor ikke til en god omgang suppe på sådan en storm og regnfuld dag som i går.
Det er ret lige til med denne opskrift.
Mathias spiste en hel del hvilket plejer at være kvalitetsstemplet herhjemme.
Ingredienser
Græskar
Salt
Peber
Olivenolie
2 store finthakkede løg
8 dl grønsagsfond
Muskatnød
Chili
1 dl fløde
Cremefraiche

Fremgangsmåde
Skær græskarret ud i både og skrab kernerne ud.
Læg græskarstykkerne på en tyk bageplade, drys salt og peber over, pensl med olien og bag dem i ovnen på højeste varme i ca. 30 minutter.
Brun løget i smør til det er gyldent, skru ned for varmen og lad løget svede i ca 10 minutter.
Tilsæt nu det bagte græskar, er skindet tyk, fjernes det.
Efter lidt tid tilsættes grønsagsfond og varm det op til det simrer.
Chili tilsættes og derudover rives noget muskatnød ned i suppen og lad det simre i 15-20 minutter.
Blend suppen og si den for at få græskarfibrene ud.
Server suppen i suppeskåle med en klat cremefraiche, kværn en gang med peberet og drys evt. Chilisalt ud over.

20120924-205452.jpg</a

Hvis man feks bruger hokkaido bliver suppen mere orange.

Share
Enkel Græskar suppe
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins