I går skrev jeg om nogle fastelavnsboller jeg havde bagt.
Jeg gjorde det efter en opskrift af James Price
Der blev lavet kagecreme, dej og glasur. Dejen blev lavet med kærnemælk istedet for sødmælk ellers er det helt samme fremgangsmåde.
Jeg penslede ligeledes med kærnemælk istedet for æg, men det er detaljer.
Jeg kan helt sikkert anbefale den opskrift da den er helt lige til.

Ingredienser:

25 g gær
1,25 dl sødmælk
1 æg
50 g sukker
1 tsk. salt
175 g blødt smør
450 g mel

Vaniljecreme
3 æggeblommer
2 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. maizena
2 dl sødmælk
Sådan gør du

Begynd med vaniljecremen: Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og maizena sammen. Kog mælken op og pisk den i æggemassen. Hæld cremen tilbage i gryden og lad den koge igennem, mens der piskes. Lad cremen køle af.

Opløs gæren i den fingerlune mælk, tilsæt æg, sukker, salt, smør og mel, og rør dejen grundigt sammen. Lad den hæve til dobbelt størrelse, og rul den så ud i ca. 1 cm?s tykkelse på et melet bord. Skær firkanter på ca. 10 x 10 cm ud, og læg en klat creme på hver firkant.

Fold hjørnerne af dejen ind mod midten, og knib kanterne sammen, så bollerne er helt lukkede. Læg dem på en bageplade med sammenføjningen nedad. Bollerne pensles med æg og bages i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Når de er kølet af, pyntes de med glasur.

20130209-090330.jpg

20130209-090337.jpg

20130209-090345.jpg

20130209-090353.jpg

Share
Fastelavnsboller
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins