Denne opskrift kan bruges til perlehøne, fasan og kyllinger (eller anden frilandsfjerkræ), f.eks. bresse, da det ikke skal have længe.

Til 4 personer:

Smør

1 hel kylling eller 2 perlehøns (eller tilsvarende mængde af din foretrukne frilandsfjerkræ)  (parteret)

8 champignoner eller 100 g blandede skovsvampe, vasket og skåret i skiver

1 løg, fint hakket

2 fed hvidløg, fint hakket

1 spsk mel

1 dl tør hvidvin – vi brugte en italiensk Chardonnay fra Piemonte

Vand

Salt og peber

1/4 l fløde (vi brugte double cream fra Rema1000 men alm. fløde kan sagtens bruges)

Evt. vil du have lidt grønt på toppen hertil vil persille eller frisk estragon være lækkert.

 

 

Smelt smørret i en pande med høje sider.

Kom kylling eller perlehøne på panden og brun det over høj varme på alle sider ca. 3 minutter på hver side.

Tilsæt svampe eller champignoner til panden og drys melet over. Vend kyllingen eller perlehønen så melet fordeles jævnt. Tilsæt vin og vand til panden.

Lad det bringes i kog, tilsæt dernæst salt og peber.

Dæk panden til evt. med et låg eller folie, reducer varmen og lad det boble forsigtigt i ca. 1 time.

Tilsæt fløden og bring det hele i kog utildækket. Det er nok hvis det får 1 minut, men det gør ikke noget hvis det står længere, da svampene herved vil trække mere flødesmag.

Vi serverede perlehønen med Hasselback kartofler.

Share
Fjerkræ i flødesauce / a la creme
Tagged on:             

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins