Som opfølger på gårsdagens indlæg om hvordan man opbevarer grøntsager og frugter, men det kan jo alligevel gå galt og de kommer til at se kedelige ud, derfor kommer følgende råd:

  • Undgå udtørring.
    Den største udtørring sker ved grøntsagernes egen ånding. Når vi høster, er alting i kraftig vækst, og grøntsagerne lever videre, selv om vi skærer rodsystemet over. Men når grøntsagerne ikke længere kan suge vand fra rødderne, suger de fra toppen. Derfor er det godt at bruge toppen straks eller skære den fra
  • Sikker opbevaring. Lav temperatur, høj luftfugtighed og mørke kan formindske grøntsagernes ånding og dermed udtørring. Generelt bliver grøntsager runkne, når de har det for tørt. Men breder mug, svamp eller råd sig, hjælper det at opbevare grøntsagerne mere tørt. Grøntsager holder sig bedst, hvis de først vaskes og skrælles, når de skal bruges.
  • Hurtig genoplivning.
    Er en grøntsag alligevel blevet slatten, så prøv at sætte den i vand eller vask og klargør den og put den i køleskabet i en plastpose, så genvinder det grønne sin sprødhed i løbet af et par timer.
Share
Flere gode råd til grøntsager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins