Tips til selvforsyning i hverdagen
Det er muligt for alle at praktisere selvforsyning i hverdagen i en eller anden forstand. Det handler nemlig ikke så meget om, hvor du bor, hvor mange penge du har (eller ikke har), hvilket job du har (eller ikke har) eller hvem du bor sammen med (hvis du da bor sammen med nogen). Det handler udelukkende om interessen og ønsket om at være selvforsynende. Derfor kommer jeg her med nogle enkle tips til mere selvforsyning i hverdagen, som stort set alle kan praktisere:

Dyrk grøntsager og krydderurter
Det rigtig gode ved mange grøntsager og krydderurter er, at de stort set kan dyrkes hvor som helst: i vindueskarmen, på altanen(som vi gør det her), i drivhuset, i parcelhushaven og selvfølgelig i den store have på landet. Der findes rigtig mange sorter, der f.eks. er velegnede til altandyrkning. Der er nogle til drivhus og andre kan sagtens dyrkes på friland. Man skal bare finde de mest egnede. .

Indsaml forråd i naturen
Alternativt kan man også samle forrådet i naturen, man behøver derfor ikke at bo på en gård med masser af tilhørende jord, for at kunne nyde godt af naturens skatkammer. Lækre krydderurter og friske fisk til madlavningen, frugter og bær til syltning, spæde småplanter til haven, gran og grankogler til juledekorationerne – det er bare et lille udvalg af det forråd, som du selv kan indsamle i naturen. Vi samler f.eks. bær og svampe, og i foråret ramsløg.

Gør det selv
Jo mere du kan gøre selv, desto færre penge skal du have op af lommen. Det indenfor alm. håndværk, men også indenfor mad. (Det gavner os at Mathias dykker – det sparer os penge på fisk ½ af året). Man kan gøre meget selv og det bliver i de fleste tilfælde meget bedre f.eks. ved madlavning.

Share
Flere tips til hverdagen vedr. selvforsyning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins