Vi flyttede sidste år vores rabarber, derfor er det første år hvor de bliver godt store. Det tegner godt. Vi har 8 planter.

20140422-104716.jpg

De kan blandt andet bruges i kage. Feks denne

20140422-104810.jpg
Rabarberkage:
190 g rørsukker
3 æg
190 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
4-5 rabarber (200 g)
2 spsk. sukker

Mandel-nødde-crunch:
100 g blandede mandler og hasselnødder, let grofthakkede
75 g smør
75 g farin
¼ dl mælk
2 spsk. vaniljesukker

Endvidere:
1 springform på 22 cm el. 1 høj firkantet form på 20 x 20 cm

Sådan laver du rabarberkage:
Rør sukkeret sammen med æggene. Tilsæt hvedemel og bagepulver. Vask og rens rabarberne, og skær dem i 1-2 cm store stykker. Vend dem i lidt sukker, og kom dem i dejen til din rabarberkage. Kog alle ingredienserne til crunchen sammen, og lad det afkøle let. Hæld dejen i en smurt kageform, og fordel crunchen på toppen af din rabarberkage. Rabarberkage skal bages i en 170° varm ovn i 40 minutter.

Server din rabarberkage lun sammen med cremefraiche eller is.

Share
Forår -rabarber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins