Jeg fandt en opskrift inde på Boligliv, som jeg simpelthen må prøve på et senere tidspunkt :)

De franske macarones har taget verden med storm. Her laver vi den i en klassisk udgave, der sender blodsukkeret på himmelflugt, når den serveres til eftermiddagsteen.

Tid: ca. 20 min. plus bagetid
(ca. 14 stk.)

120 g mandler
100 g god mørk chokolade
2 bægre pasteuriserede æggehvider (svarer til 3 stk.)
175 g flormelis

Chokoladecreme:
150 g god mørk chokolade
1½ dl piskefløde

1.
Mal mandlerne fint til mandelmel i en foodprocessor eller blender.
2.
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad.
3.
Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt flormelis, og pisk til tykt skum.
4.
Vend forsigtigt mandelmel og smeltet chokolade i massen med en dejskraber.
5.
Form makronerne med en teske på to bageplader med bagepapir i små toppe ca. 4 cm diameter. Der skal ca. være 28 stk. i alt.
6.
Bag kagerne ved 180 grader i ca. 10 min. Afkøl makronerne, før du fjerner bagepapiret.
7.

Varm 1 dl fløde i en gryde, til den næsten koger. Hak chokoladen og kom den i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør den forsigtigt sammen. Rør resten af fløden i, og lad cremen afkøle på køkkenbordet. Pas på med at piske for meget, for så skiller den.
8.
Saml makronerne med chokoladecremen. Opbevar makronerne tørt og køligt, men ikke i køleskabet, da de så bliver bløde.

Share
Franske Macarones

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins