Da vi mandag skulle have gæster, nogle hyggelige naboer. Besluttede vi os for at kreere lidt forskelligt, ikke noget vildt og stort, men lækkert og godt (på den fede måde ;)).

Valget faldt nemlig på Risotto med svampe (af vores egne tørrede), Brioche, en salat med rødbeder, gulerødder og æbler og endelig rosmarinsmør til brødet.
For at lave en portion der passer til 4 voksne, som ikke har kød eller andet fordi Risottoen serveres som retten bør det 🙂 Der blev 12 store Briocher som hævede godt op, men desværre ikke blev sprøde som vi har prøvet det på Søllerød kro.

De blev dog rigtig lækre alligevel hvis jeg selv skal sige det 😉 Så her får i opskriften.

Ingredienser

20 g gær
1½ spsk lunkent vand
50 g sukker
¼ tsk havsalt
3 spsk lunkent mælk
250 g hvedemel – muligvis vil Tipo 00 gøre dem mere sprøde (det er ikke forsøgt)
2 æg M
225 g smør
1 æg til pensling

Rør gæren op med i vandet og sæt blandingen til side i fem minutter, mens du tilbereder næste trin.

Varm mælken op til den lunken, og tilsæt sukker og salt.
Tilsæt gærblandingen, mel og æg.
Rør dejen i ca. ti min til den meget smidig, gør det gerne på en røremaskine hvis du har sådan en. Ellers kan håndæltning også gøre det.

Tilsæt smørret under stadig omrøring lidt ad gangen, og rør videre 6-7 min til dejen er helt glat og glinsende.
Det kan virke som om dejen har svært ved at optage smørret i starten, men bliv bare ved at røre, så vil den samle sig.

Nu anbringes dejen som er blevet formet til en kugle, i en skål med film over.
Dejen skal nu hæve i 2-3 timer gerne som jeg gjorde det foran brændeovnen (da der jo er lunt).
Den skal hæve til dobbelt størrelse. sådan ca.
Dejen deles op i 12 små kugler, som lægges i en smurt muffinsbradepande eller gerne en af silikone, da det så ikke er nødvendigt at smøre formen.
Briocherne efterhæver 1 time, pensles med et sammenpisket æg og bages ved 180 grader i ca. 20-25 minutter.
De skal være jævnt gyldne og hævede.
De kan spises lune eller tempererede.

Vi serverede dem med smør der havde rosmarinsmag, men de kan også serveres med lækkert fedt eller lign. hvis ikke de serveres til vegetarer 😉

Share
Franskklassiker – Brioche
Tagged on:

2 thoughts on “Franskklassiker – Brioche

  • november 14, 2012 at 7:45 am
    Permalink

    Hvad sagde gæsterne så til så til den kulinariske oplevelse ?

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins