Eller rettere det er faktisk et stykke tid siden de flyttede ud af det isolerede skur.

Det gjorde de nemlig i søndags aften (de havde gået ude det meste af søndagen). Og de var blevet tilvænnet i flere dage først en time, så 2 også 3 timer da det var rigtig lunt.

Da det blev liiiiidt for indelukket til dem i skurret, besluttede vi at nu var det tid til at komme ud.

Og vi har 7-9-13 været heldige med vejret siden, da de jo faktisk ikke tåler regn fra oven endnu, så der ved jeg ikke lige hvad vi gør endnu.

Men de er kommet ud i de huse, som der blev bygget tidligere på året.

De er til at flytte rundt og de har vænnet sig til at hegnet gør ondt, så derfor rør de det ikke, men de kan i princippet godt komme igennem maskerne på vores elhegn.

Så det er godt de næsten ikke rører hegnet, det ville være synd for dem.

Vi har varme på lamperne om natten/aftenen når de bliver lukket ind, da vi ikke vil have de skal have det koldt, alle har nemlig ikke fået en stor tyk dunmasse endnu.

Den lille gæsling går iøvrigt sammen med de store nu, de er af og til efter den, men så siger mor her en lyd og de stopper den leg.

Af og til kommer den også ud og går sammen med mig eller der hvor jeg sætter mig, så den kan få en masse fint grønt og mælkebøtter fra hånden.

Den vil nemlig helst håndfodres, altså når den ved vi er der.

Den er også den eneste med navn – nemlig Gandhi.

Den bider nemlig aldrig igen når de andre gør den ondt og så er den også meget lille, men den er dog blevet en hel del større end den var.

I dag er det også første gang i meget lang tid, at den fik lov til at lille i gruppen sammen med alle de 24 andre, inden de skulle ind i husene for natten, det så sååååå fint ud.

Derfor besluttede vi at det var på tide at komme en anden gæsling ind sammen med den og nogle ænder (som den hidtil har gået med, da de er meget roligere end gæslinger er det).

Vi har spurgt os en del frem inde på Fjerkrae.dk da de ved en hel masse og der findes en del søde mennesker, der er flinke til at svare på de spørgsmål man end måtte have.

Så det er rigtig dejligt.

Men jeg kan oplyse at de spiser virkelig virkelig meget. Der er til 25 dyr røget 45 kg foder plus en masse græs på 7 hele dage.

Det går lynende stærkt synes vi, i hvert fald i forhold til vores høns og kaniner.

I øjeblikket får de indenfor 50 meters hegn, og de har rigelig plads, men græsset er efter 3 dage meget lavt og meget tilskidt, men vi kan godt leve med det, men af hensyn til dyrene skal hegnet snart flyttes, ellers skal jeg begynde at finde græs igen :S 🙂

Share
Gæssene er flyttet ud
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins