Jeg fik en stor lyst til budding, vi fik nemlig noget på skiferien i Bulgarien og den var simpelthen koaguleret og det smagte ikke godt.

Jeg havde derfor lyst til en positiv og lækker oplevelse. Og når så man har en hel del æg er det jo ekstra sjovt.

Hvilket vi begge fik faktisk og så var det en måde at fejre “Valentines” på uden at der var gaver eller noget, men god mad.

Jeg fandt opskriften her, dog er den modificeret en lille smule.

Ingredienser

6 dl letmælk
1 hel vanillestang
1 1/2 dl letmælk
4 spsk sukker
3 æggeblommer
½ dl ameretto
1 dl maizena
Pisk 1 ½ dl mælk op med æggeblommer , 4 spsk sukker, 1/2 dl ameretto (kan udelades) og 1 dl maizena.
Varm 1/2 l mælk op til kogepunktet, sammen med en snittet vanillestang, under omrøring. Hæld den varme mælk over i æggeblandingen og hæld blandingen tilbage i gryden. Koges op igen til kogepunktet, hvor der piskes i den undervejs, til den har en tyk konsistens.
Hæld den i portionsforme i en skål og drys over med lidt sukker. Filmes og stilles på køl et par timer.
Her blev der serveret blommemarmelade (hjemmelavet) til men det kunne også være kirsebærsauce eller hvad man nu kan lide.
Det er en overset spise, fordi den kan laves så dårligt med pulver.

20130215-093501.jpg

20130215-093508.jpg

Share
Gammeldags vanillebudding med Ameretto
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins