Glædelig 1. advent til jer.

Jeg håber i alle glæder jer til en måned i familiens og hyggens tegn. Det er meningen vi skal slappe af og nyde det hele og ikke stresse alt for meget rundt.

Hvad betyder advent?

Advent er en slags forkortelse af det latinske “Adventus Domini”, som betyder “Herrens komme”. Det henviser til at Jesu bliver født den 25 december. Inden for kirken er adventstiden ment som en slags  forberedelsestid, hvor man indstiller sig på årets største kristne fest. Tidligere var perioden en bods- og fastetid, hvor man gennem afsavn forberedte sig til julen, hvis glæde blev så meget desto større. Adventsfasten har ikke spillet nogen større rolle i Danmark, men måske har vi alligevel en lillebitte reminiscens af den, når man i enkelte folkemindeoptegnelser kan finde vidnesbyrd om fisk som julemad. Fisk er også en fastespise.
Både protestanter og katolikker har en adventstid, som varer fire uger, men indenfor visse andre kirkesamfund er den længere.
Den måde, som advent holdes på i dag, med adventskrans m.m. er er relativt nyt fænomen, der først får sit egentlige gennembrud under besættelsen.

 

Her er vores adventskrans for i år 🙂 Forhåbentlig kommer der også gaver i til mig, update følger 🙂

Share
Glædelig 1. advent

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins