Da jeg sidste år var inde og spise på Paustian fik vi rigtig dejlig mad, men bestemt også gode drikkevarer.

Her vil jeg især fremhæve, den ene dessertvin vi fik serveret, nemlig

La Spinetta Moscato d’Asti Brico – Quaglia 2009.

Her er hvad der står om vinen hos Brdr. D. – hvor vi efterfølgende selv har købt den:

“A shooting star” er store ord, men intet mindre kan vel beskrive en vinproducent, der på tyve år har formået at etablere sig som en af de absolut bedste i Italien. Hvilket også blev honoreret med udnævnelsen til Cantina dell’Anno 2001 af Gambero Rosso. Med de 35! opnåede i er La Spinetta også inde på en toptre over vinhuse med flest  gennem tiderne!

La Spinetta, hvis ene og oprindelige kælder, ligger lige udenfor det nordøstlige hjørne af Barbarescozonen i byen Castagnole Lanze, blev grundlagt i 1977 af Giuseppe Rivetti. I dag ledes ejendommen af de tre brødre Carlo, Bruno og Giorgio Rivetti. Hos La Spinetta håndplukkes druerne, og man bruger ikke kunstgødning, ej heller pesticider eller andre kemiske produkter. Rivetti betegner selv produktionen som 75% biodynamisk.

Moscatoen var oprindelig grundlaget for La Spinettas succes. De første årgange fra 1977 til 1985 producerede man ganske simpelt kun moscato. Derfor er det også med en særlig stolthed og sans for detaljen, at Giorgio Rivetti fremstiller Bricco Quaglia, den første enkeltmarks Moscato d’Asti i verden, der siden de første årgang har opnået mytisk status. Friskheden, sødmen og især finessen er uforlignelige og Bricco Quaglia giver baghjul til samtlige andre Moscato d’Asti på markedet!

Prisen er pr. stk 99,95 kr ved køb af 6 flasker.

Brdr. D’s vinhandel

Leveringen gik hurtigt og smertefrit – så det er klart en side jeg vil anbefale andre at købe vin hos.

Share
God dessertvin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins