I går spurgte Mathias om jeg ikke havde lyst til at lave pandekager, så vi kunne spise lidt af den nylavede stikkelsbærkompot 🙂

Lysten til at lave dem var der ikke, men valgte at gøre det alligevel.

Ingredienser til ca. 12 store pandekager:

4 æg

90 g mel(hvede)

100 g smeltet smør

125 g mælk (gerne sødmælk, men letmælk eller minimælk kan sagtens fungere)

63 g sukker (gerne hjemmelavet vanillesukker)

marven af ½ vanillestang (kan udelades hvis der er brugt hjemmelavet vanillesukker)

fintrevet gul skal af ½ citron

1 dl øl

smør til stegning af den første pandekage

Fremgangsmåde:

Smørret smeltes over lav varme i mikroovn eller i en lille gryde på komfuret.

Æg og mel piskes sammen i en stor skål (det er underordnet om det er med håndmikser eller piskeris). Jeg bruger dog piskeris. Dernæst piskes smørret i massen og efterfølgende mælken. Sukker, citronskal og vanillemarven piskes i, i yderligere 30 sekunder.
Man kan med fordel sættes dejen på køl i 3 timer, gerne længere. Men den kan nu også bruges med det samme.

Lidt smør kommes på en pande, og den varmes op over middelvarme, så det smelter uden at blive brunt.
Dejen hældes på i et så tyndt lag som muligt, og pandekagen vendes når den er blevet gylden i siderne. De/den første kan godt drille lidt, men det skal nok blive lettere. Det er ikke nødvendigt at komme smør på panden andet end ved starten.

Pandekagerne lægges i en Rasmus Klump stak på en tallerken, der lægges folie eller en anden tallerken over dem, for at holde dem varme, man kan med fordel holde dem lune i ovnen ved 100 grader.

Man kan også servere is, rabarberkompot, jordbærmarmelade eller muligvis nutella til istedet for stikkelsbærkompotten.

Share
Gode pandekager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins