Her er ideer til gratis ting man kan foretage sig i London 🙂

Det er fra Politiken.dk

Som turist i London er det lige før man kan høre tegnebogen skrige af smerte, når der lægges an til betaling for almindelige ferieudgifter som transport, restaurantbesøg og hoteller.

For den engelske hovedstad er notorisk kendt for sit høje prisleje. Et prisleje, der nok ikke bevæger sig i en retning, der er til fordel for turisten, når London i forbindelse med det royale bryllup den 29. april tager imod mere end én million turister fra hele verden. Derfor er ethvert billigt, men godt, restauranttip altid velkomment. Ligesom byens gratis fornøjelser er værd at nedfælde på en liste.

LÆS OGSÅSpis billig gademad i dyre London

Og det er lige, hvad rejsebogsforlaget Lonely Planet har gjort. Herunder kan du derfor se 20 af de mest spændende gratis fornøjelser som London kan byde på. Hvis du i øvrigt er bidt af en gal royal hund, kan du se bryllupstransmissionen på storskærm i Hyde Park og på Trafalgar Square.

1. British Museum
En sightseeing-kolos i London, der kan være svær at komme uden om. I øjeblikket kan du opleve udstillingerne ‘Afghanistan:Crossroads of the Ancient World’, ‘China: Journey to the East’ og ‘The Body Beautiful’. Husk, at du kan hoppe med på eyeOpener-rundvisningerne, der også er gratis. Dog undtaget på bryllupsdagen den 29. april. Læs mere om museet og dets åbningstider her.

2. Wallace Collection
Frem til den 5. juni kan du, ganske gratis naturligvis, opleve udstillingen ‘Esprit et Vérité: Watteau and His Circle’ på det lille fine galleri og museum Wallace Collection. Udstillingen går tæt på den franske maler Antoine Watteau, der frem til sin død i 1721 satte et stort aftryk på den franske malerkunst. Læs mere om museet og dets åbningstider her.

3. National Maritime Museum
Kendt som Greenwich’s mest eftertragtede attraktion. Her handler det om Englands fortid som søfartsnation. Og hvis du er i London med børn i hånden, er det fra den 1. maj værd at kaste sig over den nye udstilling om legetøjsbåde, der har lånt både fra samlere over hele England Musée national de la Marine in Paris. Du kan se flere end 100 legetøjsbåde lige fra luksuslinere, ubåde og krisskibe. Læs mere om museet og dets åbningstider her.

London i al sin pragt – Se vores guide til den britiske hovedstad

4. Borough Market
Siden 1300-tallet har beboerne i London kunne gå på Borough Market for at købe ind. I dag er det et mekka for madnørder, hvor du (gratis) kan kigge på de udstillede lækkerier og spise din frokost (ikke gratis). Der er åbent fra torsdag til lørdag. Læs mere om åbningstider og særlige arrangementer her.

5. Temple Church
De, der hoppede i med begge ben, da Dan Brown slog igennem med konspirationssællerten Da Vinci Mysteriet, bør unde sig et besøg i Temple Church. Du kan genkende stedet fra filmatiseringen, og ifølge Lonely Planet skulle der være smukke grønne områder, hvor man kan slappe af. Og måske selv finde på nye konspirationsteorier. Læs mere om åbningstider med mere her.

6. Tate Britain
Hvis du bare er den mindste smule glad for kunst og det, der ligner, så er Tate Britain (ikke at forveksle med Tate Modern, der er den yngste af de to Tate-‘søskende’) svær at komme uden om. Gå eksempelvis på opdagelse i britiske mesterværker fra 1500-tallet og frem og udstillingerne ‘Colour and Line: Turner’s Experiments’, ‘Romantics’, ‘Susan Hiller’, ‘Watercolour’ og ‘James Stirling: Notes from the Archive’. Læs mere om åbningstider og lignende her.

LÆS OGSÅGuide: Syv fede oplevelser i London

7. Tate Modern
Her koster såkaldte ‘special exhibits’ penge, mens den permanente udstilling er gratis. Og her kan du opleve folk som Warhol, Rodin, Matisse og Pollock. Fra caféen ovenpå kan du slappe af med en forrygende udsigt over Themsen. Læs mere om åbningstider og lignende her.

8. Whitechapel Gallery
Netop nu kan du opleve hele syv forskellige udstillinger – blandt andet mjed fotokunst – på et af Londons ældste gallerier, der har mere end 100 år på bagen. Det hele er gratis, men du vil ikke blive upopæler, hvis du donerer en skilling, for det er med til at drive værket. Læs mere om galleriet og åbningstider her.

9. Museum of London
En gang imellem kan det være rart at lære om den storby eller det land, man besøger på en anden facon end at have hovedet i en guidebog. Museum of London kan være det alternativ. For her bliver byens historie fortalt. Netop nu sker det blandt andet via en fotoudstilling med over 200 billeder af gadelivet fra 1860 og frem til i dag. Læs mere om åbningstider og lignende her.

10. Serpentine Gallery
Damian Hirst, Jeff Koons og andre repræsentanter for nutidskunst er en del af de oplevelser, du kan få på Serpentine Gallery. Godt 800.000 besøgende kigger forbi hvert år. Læs mere om åbningstider og lignende her.

Kan du anbefale gratis oplevelser i London? Skriv om dem i kommentarsektionen nederst på siden.

11. Victoria & Albert Museum
Dette museum har ikke mindre end 4,5 millioner genstande i sin udstilling om dekorativ kunst. En etage udstiller asiatisk kunst med blandt andet japanske sværd og gammel kinesisk keramik, en anden etage har europæisk kunst med Michelangelos gips afstøbninger og en afdeling for mellemøstlig kunst. Her kan man se et af verdens ældste tæpper, der er fra Iran og fra 1500-tallet. Læs mere om museet her.

12. St. Paul’s Church
Denne kirke må ikke forveksles med St. Paul’s Cathedral i samme by, hvor man i øvrigt ikke slipper med gratis entre. Kirken her blev bygget i 1633 og har siden været kendt som ‘skuespillernes kirke’ på grund af sin tætte tilknytning til teatermiljøet, og det var her, det første afsnit af et kendt englesk and Judy’ blev opført i 1662. Ud over at være et fint lille åndehul i den pulserende storby, kan man også se mindetavler af blandt andet Charlie Chaplin og Vivien Leigh. Adresse: Bedford St. London WC2E 9ED

13. Sir John Soane’s Museum
Sir John Soane’s Museum leder tankerne hen på Nationalmuseets Klunkehjem i København. John Soane var arkitekt og levede i London i sidste halvdel af 1700-tallet og 1800-tallet, og i dag kan man få et fascinerende kig ind i hans private hjem, der er omdannet til et museum med møbler og antikviteter fra den periode. I dag står det stort set uberørt fra den tid. Besøger man museet den første tirsdag i måneden er det oplyst af levende lys. Læs mere om museet her.

LÆS OGSÅDet må du ikke glemme på turen til London

14. British Film Institute’s Mediatheque
Det minder måske lidt om Cinemateket i Gothersgade i København. På British Film Institute’s Mediatheque, der ligger under Waterloo Bridge kan du gå på gratis opdagelse i arkiverne, og når du bliver træt af det så blærer stedets café/restaurant sig med, at deres brunch menu med bloody mary er et af Londons bedste måder at pleje tømmermænd på. Læs mere om åbningstider og lignende her.

15. House of Parliament
Et af de steder i London, hvor du kan blive klogere på politik er House of Parliament, der har til huse i bygningen med Big Ben. Her kan du blandt andet overhøre debatter og opleve parlamentet, når det er samlet. Læs mere om åbningstider og lignende her, hvor du også kan hente podcasts.

16. National Gallery
Hvert år lægger fem millioner besøgende vejen forbi National Gallery på Trafalgar Square, hvor de kan opleve klassikere af Van Gogh, Renoir, Leonardo da Vinci og Michelangelo. Lonely Planet råder til, at man besøger stedet om morgenen på en hverdag eller onsdag aften. På den måde undgår man alle de andre turister. Læs mere her.

LÆS OGSÅFyr opsparingen af i Londons hippe shoppinggade

17. National Portrait Gallery
Hvis du generelt har en forkærlighed for kunstverdenens portrætter, skal du sætte kryds ved National Portrait Gallery på din tur til London. Det er blandt andet her, du kan se Andy Warhols portræt af den engelske dronning. Frem til den 30. maj kan du også opleve udstillingen med portrætter taget af E.O. Hoppé. Læs mere her.

18. Natural History Museum
Der findes børn, der med nærmest uhyggelig præcision kan opremse de latinske betegnelse på diverse fortidsøgler og ramme deres levetidspunkt med et imponerende plus/minus. Det er den slags børn, du får svært ved at slæbe med hjem fra Natural History Museum. For det er her, man kan se et diplodocus-skelet ved indgangen. Der er masser af områder, der er specielt lagt an på børn. Læs mere her.

19. Photographers’ Gallery
Der er nutidig fotokunst i to etager på dette museum, der er Londons største fotomuseum. Vær dog opmærksom på, at museet er under ombygning, og dermed lukket indtil efteråret. Læs mere om museet her.

20. Science Museum
Kan du li’ Københavns Experimentarium? Og Helsingørs Teknisk Museum? Så er der nok også en chance for, at Science Museum i London har noget for børn og voksne. Blandt andet kan du besøge udstillingen om flypioneererne – fra jagerpiloter til rutefly. Læs mere om museeet her.

LÆS OGSÅOpdag Londons hemmelige kvarterer

Kan du anbefale gratis oplevelser i London? Skriv om dem i kommentarsektionen nederst på siden.

Share
Gratis ting at foretage sig i London

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins