Kan du sige ja til det, så kan jeg anbefale at der laves æblemarmelade, det har jeg tidligere skrevet om herinde.

Det er klart noget der kan anbefales og det står særdeles godt til pandekager synes jeg.

I får lige opskriften igen;

(2-4 glas)
1 kg syrlige æbler
650 g sukker
saft af ½ citron
1 flækket vaniljestang
4-5 spsk. calvados eller cognac, kan udskiftes med ekstra citronsaft (det gjorde jeg)

1. Skær æblerne i kvarte, og fjern kernehus og stilk. Skær
æblerne i mindre stykker.

2.
Kog æbler, sukker, citronsaft og vaniljestang langsomt op. Lad det simre uden låg ca. 10 min. – evt. længere, hvis det virker tyndt. Rør calvados i. 3. Kom marmeladen på rene, skoldede glas, og luk glassene til.

Opbevar marmeladen i køleskab. Den kan holde sig ½-1 år.

Opskriften kan også findes her

Share
Har du mange æbler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins