Status i haven pt er at vi har fået meget op af jorden og venter på endnu mere 🙂 vores kartofler er viiiildt gode og der er vist noget utøj i dem der gør at de skal spises inden ikke al for længe. Ja det var jo synd 😉 ej det er ærgerligt i forhold til at skulle gemme en masse men smagen er bare god og vi har allerede besluttet at der skal flere til næste år.
Det er nogle små hvide orme der ligger uden på kartoflerne og ikke på/i rødderne.
Asparges kan vi ikke høste af endnu men flere af dem har haft 2 asparges oppe som dog ikke har haft tykkelse og styrke nok.
Der mangler mere eller mindre aldrig krydderurter, måske fransk estragon og kørvel uden bladlus 😉 kål har vi nu eftersået for 3. Gang, de er bare ikke venner med os de der jordlopper. Men det ser ud til at løg, salater, og rodfrugter trives. Hestebønnerne er kommet godt efter det 🙂 rabarber er jeg ked af jeg ikke må høste af i år men de lever i bedste velgående i jeg ser virkelig frem til næste år, på trods af mange af dem har været virkelig små og sølle at se på. Gødningsvandet vi får fra ænder og gæs er virkelig godt til at sætte planterne i gang.

Frugttræerne og bærbuskene er stadigvæk ramt af utøj. Øv. Nu er vi begyndt ag sprøjte med noget man kan bruge i en økologisk have. Men ellers er livet i haven skønt 🙂 det gamle blommetræ der allerede stod her da vi flyttede ind ser ud til at give virkelig meget frugt i år 🙂 det er bare perfekt når nu de andre kun vil give begrænset frugter. Et af de træer der ser ud til at give flest æbler, er det nyeste her på matriklen vi fik det i indflyttergave af nogle kollegaer, et fint guldborg.

I drivhuset trives tomater, peber, chili, basilikum og auberginer, desværre tog døren sig en flyvetur så det tættest på er lavest. Men ellers alt godt 🙂 det er på trods af alt så meget sølle og småt ud da det blev plantet ud i sin tid og vi frygtede at der intet udbytte ville komme. Tomaterne har vi over flere omgange vandet med gåsevand og de ser virkelig ud til at trives.
Ærterne er har været spist nærmest helt ned så nu har vi forspiret over flere omgange og endelig ser det ud til at lykkes. Det er formentlig jordlopperne der spiste dem. Ærterne er fordi de er kommet op blevet sat op ad et net så de kan klatre.

Iøvrigt har vi høstet nogle smagfulde jordbær, mums glæder mig til endnu flere.

Desværre kan jeg pt ikke få billederne til at virke.

Share
Havens status pt
Tagged on:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins