I torsdag bagte jeg hveder og de havde rigtig god smag, men kunne snildt have brugt en smule mere kardemomme.

Desværre satte jeg slet ikke hvederne tæt nok, så det var ikke nødvendigt at brække hvederne fra hinanden, men det gik ikke ud over smagen, kun udseendet.

Ingredienser til 12 hveder:
50 gram smør

2,5 dl mælk

50 g gær

1 æg

1 spsk. sukker

1 tsk. salt

Cirka 550 gram hvedemel

1 tsk. stødt kardemomme

Fremgangsmåde

1. Smelt smørret/margarinen i en gryde og hæld det i en skål

2. Tilsæt lidt vand/mælk og rør gæren ud

3. Kom resten af vandet/mælken i

4. Tilsæt æg, sukker salt, evt. kardemomme, og det meste af melet og blandt det godt sammen

5. Ælt resten af melet i dejen og lad den hæve i én time i skålen

6. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den sammen til en pølse

7. Del pølsen i cirka 12 lige store boller

8. Læg bagepapir på en bradepande og læg bollerne tæt sammen

9. Hvis du vil have ekstra luftige hveder, skal de hæve over damp. Det kan man f.eks. gøre ved, at sætte bradepanden med hvederne oven på en gryde med næsten kogende vand og lade dem efterhæve i cirka 15 minutter

10. Bag derefter hvederne 15-20 minutter ved 200 grader

11. Afkøl hvederne på en bagerist

12. Derefter kan de afkølede hveder flækkes og ristes gyldne i oven ved 225 grader eller på en brødrister

Share
Hjemmebagte hveder

One thought on “Hjemmebagte hveder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins