Foråret er kommet og det kribler sikkert i mange, med at få plantet og sået en masse, så der kommer nyt liv i haven. Det kræver ofte potter til det såede og i de fleste tilfælde er potter dyre, især hvis man gerne vil have mange forskellige planter, blomster osv. i hele huset.

Derfor er rådet set på Isabellas.dk vedr. hjemmelavede potter rigtig godt.

Potter er andet end rødler og plastik. Vi viser dig her, hvordan du hurtigt kan lave dine egne søde og praktiske potter af dåser, spande og zinktønder. Forvandlingerne tager ikke mere end 20 minutter.


Spirer på dåse

Dåser er geniale at så, prikle og plante små blomster i. Desuden har konservesdåser den fordel, at de ikke så nemt går i stykker, når de blæser omkuld udenfor. Begynd med at skylle dem i varmt vand, så limen på etiketterne opløses. Herefter kan du pille etiketterne af. Vask eventuelle limrester af  med en skuresvamp. Tør dåserne, og bor altid et hul i bunden, så vandet kan løbe fra.

Dåse med tapet
Vil du gerne give din konservesdåsepotte et mere feminint udtryk, kan du beklæde den med tapet. Husk at lakere den, så den kan tåle at blive våd.

Det skal du bruge
Tomme dåser
Hammer og skruetrækker (eller værktøj til at lave huller med, fx bor eller syl)
Lineal eller målebånd
Kraftigt papir, karton eller tapetrester
Saks
Lim
Elastikker
Vandbaseret mat gulvlak

Sådan gør du

Pynt dåser med tapet trin1

Trin 1
Lav dræn i din potte ved først at slå hul i bunden af dåsen med en hammer og en skruetrækker eller ved forsigtigt at bore et hul med en boremaskine.

Pynt dåser med tapet trin2

Trin 2
Mål dåsens højde og omkreds, og klip papiret eller tapetet derefter. Lim papiret fast med en god kraftig lim, og lad det tørre med et par elastikker omkring.

Pynt dåser med tapet trin3

Trin 3
Laker dåsen (kun den del med papir), og lad den tørre til dagen efter. Så er potten klar til brug.
Tip
Du kan også bruge klistermærker i stedet for papir på dåsen. Så slipper du for at måle, klippe og lime.

Share
Hjemmelavede potter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins