Jeg kan kun opfordre alle til selv at blande jeres egen karryblanding.
Jeg har tidligere selv købt de smagsløse og kedelige i supermarkedet, som aldrig får en krydret smag frem. Værst var det med en vi engang købte i Østrig.

Jeg laver det tit lidt på slump og sidst havde jeg desværre ille nogle tørrede chilier til at komme i så den er krydret men ikke stærk.
Hellere lave til et par ganges forbrug end at lave en ordentlig portion, da det som med alle andre stødte krydderier taber smag lige så stille og roligt.

Karrypulver
2 spsk. korianderfrø.
1 spsk. spidskommen.
2 tsk. sorte peberkorn.
1 tsk. nelliker.
2 tsk. bukkehornsfrø.
1 tsk. sennepsfrø.
1 tsk. groft havsalt.
½ tsk. revet muskatnød.
2-4tsk. stødt gurkemeje ellers gerne en hel tørret, mængden afhænger af hvor gul man ønsker den
1 tsk. stødt ingefær.

De hele krydderier ristes let på en pande, de skal ikke tage farve men få mere styrke.
Stød det til fint pulver eller mal det som jeg i en aflagt kaffekværn.
De fornaglede krydderier blandes selvfølgelig med og det færdige produkt bruges med det samme eller anbringes i en bøtte i et mørkt skab.

20130307-173620.jpg

20130307-173627.jpg

Share
Hjemmelavet karry
Tagged on:

2 thoughts on “Hjemmelavet karry

  • januar 21, 2017 at 2:57 pm
    Permalink

    Hold da op en forskel på den hjemmelavede og så den…. tja hvad skal vi kalde den nu…. pap-karry??!! Den købte røg DIREKTE i skraldespanden, da jeg havde lavet og smagt jeres opskrift <3

    Reply
    • januar 21, 2017 at 3:08 pm
      Permalink

      Mange tak for de fine ord. Ja der er virkelig stor forskel.

      Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins