Vi malker 2 gange dagligt – det er ml 5-6 liter mælk om dagen.
Mælken skal anvendes så den ikke kommer til at smage som Zigurt.
Når jeg laver yougurt gør jeg dette frisk mælk (1l) til 1 dl øko yougurt. Jeg anvender ikke en pulver kultur til det.

Mælken varmes op til 42 grader (det kan være op til 45 når yougurten kommes i. Men jo varmere mælk desto surere yougurt. Når yougurten er blandet med mælken, pakker man bøtten/gryden/eller hvad man nu bruger ned i en høkasse, sådan en har jeg desværre ikke så jeg bruger et håndklæde eller to.
Når det har stået natten over drænes det i et klæde i en sigte. Det gør jeg fordi drænet yougurt foretrækkes her.

Man kan lave ca 30-40 liter yougurt førend man bør starte med en ny portion frisk yougurt, vores erfaring siger os nemlig at den kommer til at smage spm Zigurt på anden vis. Det gider vi ikke spise, så det er godt vi har høns og hunde.

Det er rigtig lækkert serveret med honning og friske bær på toppen 🙂

20140712-072755-26875950.jpg

20140712-072757-26877856.jpg

Share
Hjemmelavet yougurt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins