Der er intet som en hønsekødssuppe på en kold vinterdag. Det er virkelig lækkert.

En stor høne koges med grøntsager i 3-4 timer til den er helt mør. Grøntsagerne kan tilpasses med hvad man lige har i skuffen. Dvs. Løg, gulerødder, selleri eller hvad man har. Det er egentlig ikke så vigtigt. Da det er for at give smag, ikke til serveringen.

Når hønen er kogt mør, køler den lidt så man kan pille kødet af skroget. Det skal i mundrette stykker. 

Hertil skar vi tynde strimler af gulerod og hakkede et savoykålshoved fint. Det kommes i med de hjemmelavede melboller, der smager fantastisk og slår alt hvad man kan købe på frost. Grøntsagerne og melbollerne skal i den varme suppe, der er smagt til med salt og peber. De skal blive lune dvs 3-5 minutter. 

Det kan virkelig anbefales at I prøver at lave melbollerne selv imens hønen koger. Det slår de købte på alle måder. Vi bruger denne opskrift. 

God dag 

Suppen smagte himmelsk væsentlig bedre end man kan få ud af dette billede.

Share
Hønsekødssuppe med melboller
Tagged on:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins