Denne opskrift er en form for and ala orange. Vi er glade for honning og ikke mindst and og så tænkte vi hvordan kan det kombineres. 

Her hr vi anvendt store mulardandebryster. Mums.

Selvom vi er glade for and har vi endnu ikke haft fornøjelsen af selv at have lavet and på denne måde tidligere. Det er væsentligt forskelligt fra de krydrede retter med karrypasta eller en langtidsstegt and i ovnen, men slet ikke dårlig.

Det skal du bruge: 

2 andebryster

6 appelsiner (da der også skal laves en form for salat)

3 store spsk honning 

3 fed hvidløg

Timian(jeg brugte en krydderiblanding vi har fået af en god kammerat som kom forbi til middagen)

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader.

Rids skindet på ænderne i tern.

2 appelsiner(øko) vaskes og dernæst laves strimler med et juliennejern. Dernæst presses appelsinerne så man kan bruge saften til sauce. Det stilles til side.

Tænd en pande på middelvarme. Andebryster krydres med salt og peber og kommes på pande med skindet nedad. Det er overflødigt med fedtstof på panden, da brysterne smider en hel del. De skal nu have 6-8 minutter på skindsiden. Fjern løbende fedt fra panden, så det steget og ikke koger. Derefter vendes brysterne om på kødsidens hvor de skal have ca 30 sek. Da kødet lige skal lukkes inden det anbringes i ovnen. 

Enten placeres andebrysterne på en bageplade eller på en varmetolerant pande i ovnen, her skal de have 4-10 minutter (afhængig af hvor tykke brysterne er, Mulardenbrysterne her har meget tykke). 

Imellemtiden anbringes en pande på varmen tilsæt honning, appelsinsaft, appelsinskal, hvidløg og timian på panden. Reducer saucen til halvdelen. Sæt til siden.

Tag andebrysterne ud af ovnen og glacer generøst med saucen og kom brysterne tilbage i ovnen i ca 2 minutter. Gentag en gang til. Så er kødet stadig let rosa. Nu skal kødet hvile i ca 5 minutter.

Lav en frisk salat af appelsinerne skræl dem og skær dem i fileter uden hinder. Stænk med en smule af en balsamico eller gastrik.

Det blev serveret med en pommes Anna der var blevet suppleret med lidt løg og gulerod for farvens skyld. 


Share
Honning appelsin glaseret andebryst
Tagged on:             

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins