Vi kunne ikke være mere enige med Politiken m.fl. det er ved at være på høje tid at få sat en honningkagefordej over, hvis der skal honningkager på bordet i December måned.

Vores blev sat over allerede i uge 42, da der var efterårsferie.

Vi anvendte også Meyers opskrift, der var lidt rest af noget honningen fra Sommeren 2015 og ellers noget af den honning, der skulle være solgt flydende men nåede at krystallisere.

Det vil sige at vi kunne tage vores i brug allerede nu.

Opskriften lyder således:

500 g honning

500 g mel (jeg brugte halv rug og halv hvede)

Bland mel og honning og rør det evt. godt sammen på maskinen.

Det skal hænge sammen, uden dog at smuldre for meget. Hvis det ikke hænger sammen tilføj en smule mere honning, lidt efter lidt.

Fordejen placeres i en skål/bøtte eller lign. og stilles køligt, det anbefales at det ikke står i køleskab, men et køligt køkkenskab, her er dog ikke køligt i skabene, så vi har valgt det næstbedste, køleskabet, hvilket vi også gjorde sidste år. Jeg tager dog dejen ud et par dage i forvejen.

 

Share
Honningkagefordej
Tagged on:             

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins