I går gik starten til et nyt hønsehus.
Vi laver det i målene 2,5*3 meter, da vi ikke vil stå endnu engang og synes huset et for småt som det fra Mejlskov, vi købte sidste år. Dog sælger vi ikke det hus, men derimod sætter vi det i køkkenhaven så vi har et hus til dyr der lige har brug for en pause fra de andre og ligeledes som vinter hønsegård.
Da der jo også er et drivhus i køkkenhaven. Det giver den fordel at huset om vinteren ikke behøver at være nær så stort.
Det er også det sted i haven der er mest varmt, hvilket også er godt om vinteren.
Tilbage til huset.
Vi benytter træet vi fik skåret op på savværket i søndags. Det behøver fordi det skal bruges uden isolering mm ikke at ligge et helt år til tørring.
Vi har besluttet os for at stille huset på fundablokke. Derudover er der 2 stk 4*4 a ca 3 meter. Heri skæres 2 huller med stemmejern og sav.
Det gøres for at husets rem, lavet af 4 stk 3*3,kan anbringes heri og derved håber vi at kunne undgå at huset vrider sig.
Gulvet bliver i planker også skåret på savværket.
Derudover har vi i remmen monteret 4 stk 2*2, for at støtte gulvet.
Vi har besluttet at tappe delene sammen for at udnytte styrken ved bindingsværkshus konstruktion.
Vi er ikke nået videre i dag, da vi havde regnet med at færdiggøre hønsegården men umuligt da jorden stadigvæk er frossen hvilket er noget møg til pælene der skal bære hegnet.

20130410-213632.jpg

20130410-213657.jpg

Share
Hønsehus og hønsegård
Tagged on:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins