Den anden dag fik jeg lyst til at lave lidt lækkert.

Så aftenen før gjorde jeg en dej klar, så jeg kunne bage næste morgen, med den portion grød der havde været til over nogle dage forinden og netop var blevet tøet ordentlig op.

Følgende skal man bruge:

ca. 250 g hvedemel
125 g smør
30 g sukker
1 dl sødmælk eller fløde blandet (lunet) blandet med 10 g gær
Æblegrød
Nougat eller marcipan
1 æg
Perlesukker

Melet blandes med smør som er hakket i små stykker.
Sukker blandes i.
Blandingen af mælk og gær kommes i mel, smør og sukker.
Det samles til en ensartet masse og stilles nu i køleskab til dagen efter. Evt. yderligere en dag.
Dagen det skal bruges tages det ud og temperere lidt på køkkenbordet. Så dejen er til at rulle ud.
Dejen rulles ud i et langt rektangel, så man kan skære passende størrelser af trekanter.
Nu placeres æblegrød og nougat eller marcipan på det brede stykke af og man ruller nu så det former sig som et horn.
Hornene pensles med æg og drysses med perlesukker.
De kommes nu i en forvarmet ovn på 200 grader og de skal nu have til de er let gyldne det vil sige alt ml. 10-20 minutter.

Share
Horn med æblemos og nougat
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins