Så er det nu, eller snart gåsen eller anden skal i ovnen.

Her er lige en kort beskrivelse af hvordan vi gør.

Vi varmer først fyldet inden vi kommer det ind i dyret, det sikrer at varmen starter godt inde fra. Æbler svesker, leveren et løg og lidt timian, og steger hele herligheden i anden eller gåsens flomme. 

Så fylder vi det i fuglen og lukker med kødnåle ( vigtig ).

Den gnides med salt og sættes nu i ovnen som er varmet op på fuld styrke og så snart fuglen er kommet ind skrues ned på ca 130-140 grader, her skal den have ca en time pr kg. ind til låret slipper nemt. Er skindet ikke sprødt så giv den 10 min ved højere varme.

Sovsen koger vi på halsen og resten af indmaden samt porre, løg, selleri og timian samt det stegesky, som drypper fra.
God fornøjelse og god mortens aften 

Gem fedtet til de lækre sprødstegte kartofler, man kan lave af resterne af de hvide eller som alternative kartofler til de hvide f.eks. disse af Jamie Oliver

img_5947img_5948img_5952Hilsen Mathias og Jeanette

Share
Hvordan tilberedes anden eller gåsen til Mortensaften
Tagged on:             

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins