Så er det nu eller snart, gåsen eller anden skal i ovnen.

Her er lige en kort beskrivelse af hvordan vi gør.

Vi varmer fyldet inden vi kommer det ind i dyret, det sikrer at varmen starter godt inde fra. Æbler, svesker, lever, et løg og lidt timian og steges på en pande i anden eller gåsens flomme. 

Så fylder vi det i fuglen og lukker med kødnåle ( vigtigt ).

Den gnides med salt og sættes nu i ovnen, som er varmet op på fuld styrke og så snart fuglen er kommet ind skrues ned på ca 140-150 grader, her skal den have ca en time pr kg. indtil låret slipper nemt. Er skindet ikke sprødt så giv den 10 min ved højere varme evt med grill.

TIP: Har man fået fat i en and/and med en masse stubbe, så er det ikke nødvendigt at stå i timevis for at pille dem ud. Man kan derimod tage anden/gåsen ud efter 5-10 minutter i den varme ovn og så slipper stubbene helt uden det store besvær.

Sovsen koger vi på halsen og resten af indmaden samt porre, løg, selleri og timian, yderligere tilsættes rødvin eller en god æblemost sammen med stegesky, som drypper fra.
God fornøjelse og god mortens aften 

Gem fedtet til de lækre sprødstegte kartofler, man kan lave af resterne af de hvide eller som alternative kartofler til de hvide f.eks. disse af Jamie Oliver

img_5947img_5948img_5952Hilsen Mathias og Jeanette

Share
Hvordan tilberedes anden eller gåsen til Mortensaften
Tagged on:             

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins